Ponovna izvedba opere “Diva”

Nakon uspješne praizvedbe proljetos, opera Diva doživjet će ponovnu izvedbu u Mostaru, u četvrtak, 3. studenoga 2016., u 20 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, priopćeno je iz Akademskog zbora Pro musica.

Glazbeno-scensko djelo, o tragičnoj sudbini mlade Dive Grabovčeve, na liberto fra Ante Marića, i glazbu mo. don Dragana Filipovića prva je hrvatska opera u BiH. Solisti, zbor i orkestar nastupaju pod dirigentskom palicom Domenika Briškija, a režiju potpisuje Jasna Žarić.
Opera Diva nazvana je i nastala po legendi o Divi Grabovčevoj, glazbeno-scensko je djelo u četiri čina. S Akademskim zborom Pro musica u izvođenju ove opere sudjeluje i zbor Glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru koji daju veliki doprinos svemu tome, zajedno sa svojom prof. Katjom Krolo-Šarac i s korepetitoricom i jednog i drugog zbora, prof. Marijanom Pavlović. Za izvedbu prve opere u BiH, i na nacionalnoj i na državnoj razini, potrebno je mnogo truda, rada, upornosti, odricanja, strpljenja i razumijevanja. Iako ovi mladi pjevači iza sebe imaju bezbroj značajnih nastupa u državi i šire, ovo je novi izazov za sve njih. Sve je dosada bilo statično, koncertno, a ovo je scenska izvedba, treba pjevati i glumiti na pozornici.

Ulaznice se mogu kupiti svaki dan od 13 do 20 sati na blagajni u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, ili rezervirati pozivom na broj 063-940-584.

http://https://www.youtube.com/watch?v=nVkZhMuFkfM