Posveta crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru

U srijedu, 28. lipnja, pod Misom u 18 sati, bit će posveta crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Crkvu će posvetiti biskup Petar Palić.

Trodnevnica uoči posvete crkve obuhvaća niz duhovnih aktivnosti i slavlja koja su otvorena za sve vjernike.

Prvi dan trodnevnice, koji će se održati u ponedjeljak, 26. lipnja, započinje u 16,30 sati s molitvom i tumačenjem mozaika i freski u crkvi sv. Petra i Pavla. Nakon toga, u 17,30 sati, bit će krunica i mogućnost za ispovijed. Glavni dio programa počinje u 18 sati s pobožnošću sv. Petru i Pavlu te svetom Misom. Nakon Mise vjernici će imati priliku za klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Predvoditelj prvog dana trodnevnice je fra Danko Perutina, gvardijan i župnik crkve sv. Petra i Pavla.

Drugi dan trodnevnice, koji će se održati u utorak, 27. lipnja, također počinje s krunicom i mogućnošću za ispovijed u 17,30 sati. Pobožnost sv. Petru i Pavlu i sveta Misa bit će održana u 18 sati, a nakon Mise bit će molitva za zdravlje duše i tijela. Predvoditelj drugog dana trodnevnice je fra Miro Šego, vikar Hercegovačke franjevačke provincije.

Uočnica, srijeda 28. lipnja, predstavlja vrhunac trodnevnice. Program započinje s krunicom i mogućnošću za ispovijed u 17,30 sati, nakon čega slijedi pobožnost sv. Petru i Pavlu i sveta Misa koja uključuje posvetu crkve sv. Petra i Pavla. Nakon Mise, bit će blagoslov djece, a vjernici će imati priliku uživati u zajedničkoj okrepi. Predvoditelj uočnice je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski.

Svetkovina sv. Petra i Pavla, koja se slavi 29. lipnja, obilježit će se svetim Misama u 7, 11 i 18 sati. Toga dana, u 17,30 sati, bit će krunica i ponovno će biti mogućnost za ispovijed. Svečana sveta Misa bit će u 18 sati, a predvodit će je fra Jozo Grbeš, provincijal. Tijekom svih Misa pjevat će zborovi sv. Cecilije iz Mostara, sv. Ante iz Humca i Krista Kralja iz Čitluka.

Izvor: Crkva na kamenu