Pripreme za koncert “Evo, činim sve novo”

MOSTAR – Zajednica mladih Vojska Kristova župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista organizira veliki koncert duhovne glazbe pod nazivom “Evo, činim sve novo” , koji će se održati 10. svibnja u 20 sati na otvorenom prostoru ispred crkve sv. Ivana Apostal i Evanđelista u Mostaru.

“Budući da u Hercegovini nedostaje promocije duhovne glazbe, Vojska Kristova koja djeluje evangelizacijski, odlučila je gradu Mostaru i Hercegovini podariti jedno takvo druženje. Bit će ovo na neki način duhovna obnova za naš grad. Koncertu će prethoditi molitva krunice u 17.30  i sveta Misa u 18 sati, tako da koncert izranja iz sakramenta i nastavlja se u tu noć kada ćemo slaviti Boga”, kazao je don Ivan Marčić, voditelj zajednice Vojska Kristova.

Osim slavljeničkoga tima Vojska Kristova, na koncertu će nastupiti i Vis Otkrivenje i Vis Bios. Osim glazbe, bit će tu i plesa ali i besplatan roštilj.

“Prvobitna ideja je bila nakon jedne svete Mise, zapaliti roštilj i uz pjesmu se družiti, a onda je sve to preraslo u nešto više, u jedan uistinu veliki koncert duhovne glazbe. Od roštilja nismo odustali, tako da će uz molitvu i duhovnu glazbu biti upriličen i roštilj. Ovo je zapravo jedno veliko svjedočanstvo svih nas. Željeli smo pokazati ljudima što naš Bog sve može i što sve čini u našim životima”, kazao je don Ivan.

Ulaz na koncert je besplatan. Tijekom koncerta, svi prisutni će moći svojim novčanim prilogom pomoći rad i djelovanje zajednice Vojska Kristova.

Ujedno s pripremama za koncert, aktivno se radi i u kreativnoj radionici Vojske Kristove. Jedna od novina jesu majice s duhovnim natpisima kao “Božje djelo”, “Božja ovčica”, “Meni je živjeti Krist” i sl. koje su već sada dostupne u župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista, a moći će se kupiti i na koncertu. Osim majica, radi se i na izradi zanimljivih narukvica.

Vojska Kristova poziva sve građane Mostara na druženje uz glazbu i roštilj.

Izvor: Crkva na kamenu