Proslava sv. Ante u Sutini

Sveti Ante Padovanski na poseban način slavi se u Sutini u Rakitnu budući da je zaštitnik ove župe posuškog dekanata. U nedjelju 4. lipnja započela je devetnica svetom Anti u župnoj crkvi u Sutini. Pobožnost kroz devetnicu počinje u 17,30 sati. Svaku večer bit će mogućnost za svetu ispovijed.

Trodnevnice sv. Anti

Posljednja tri dana devetnice su ujedno i trodnevnice, a za njih je župa spremila poseban program. Trodnevnice počinju u subotu, 10. lipnja. Svetu Misu i propovijed u 18 sati predvodi don Ivica Boras, župnik župe sv. Jure u Viru. Na svetoj Misi prvog dana trodnevnice pjeva klapa Grga iz Posušja.
Drugi dan trodnevnice u nedjelju, 11. lipnja, služit će se tiha Misa u župnoj crkvi u 9 sati. U 18 sati sveto misno slavlje predvodi don Ante Jukić, župni upravitelj župe Presvetoga Srca Isusova u Crnču. Pod ovom svetom Misom pjevat će Biskupijski zbor mladih „ViDeMus“.
U ponedjeljak, 12. lipnja u 18 sati, svetu Misu treće večeri trodnevnice i uočnicu svetom Anti predmoli don David Leskovar, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije.  Liturgijsko pjevanje upriličit će glazbena skupina „Beneficium“. 

Blagdan sv. Ante

Na sam blagdan svetoga Ante Padovanskog svečano sveto misno slavlje u 11 sati predslavit će don David Leskovar, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije. Liturgijsko pjevanje će upriličiti župni zbor župe sv. Ante Sutina. Tiha Misa za hodočasnike na blagdan svetog Ante je u župnoj crkvi u 8 sati.