Proslava sv. Josipa i zasjedanje BK BiH

Članovi Biskupske konferencije BiH započet će svoje 75. redovito zasjedanje Euharistijskim slavljem u čast sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u utorak, 19. ožujka, u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i članovima BK BiH, svetu Misu predvodit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Prigodnu propovijed uputit će domaćin zasjedanja msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.
Radni dio zasjedanja održat će se 20. i 21. ožujka 2019. u prostorijama Biskupskoga ordinarijata u Mostaru. Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Razgovarat će i na temu obiteljskog pastorala te o aktualnim društvenim problemima i izazovima.
Zasjedanje će završiti u četvrtak, 21. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i biskup Perić.