Proslava sv. Josipa Radnika

DOMANOVIĆI – U utorak, srijedu i četvrtak (28., 29. i 30 travnja)  planirana je trodnevnica u čast sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Domanovići. Početak pobožnosti i svete Mise bit će u 18 sati u župnoj crkvi.
Ove godine imamo izvanrednu situaciju što se tiče okupljanja. Međutim, ova crkva je prostrana a također imaju lijepi prostor ispred crkve koji će biti adekvatno ozvučen, pa oni koji to mogu neka se pridruže slavlju trodnevnice u čast sv. Josipa Radnika zaštitnika ove župe. Imamo moćnog zagovornika na nebu, utecimo se svojim molitvama ovome svecu.
Pola sata prije svetih Misa bit će prigoda za ispovijed.

U četvrtak, 30. 4., nakon svete Mise bio je običaj procesije s kipom sv. Josipa i upaljenim svijećama oko crkve a potom blagoslov obitelji. Ove godine će biti sve osim procesije.

Petak, 1. svibnja, na dan sv. Josipa, sveta Misa

u župnoj crkvi u 11 sati.

Svečano sveto misno slavlje predslavi  don Ivica Boras – župnik župe sv. Mateja na Rudniku u Mostaru.

Svete Mise u trodnevnici i na patron župe za vjernike koji ne će moći biti u crkvi, moći će pratiti na Facebook poveznici – Zupa Domanovici

MOLITVA SV. JOSIPU ZA ZAŠTITU

Preslavni sveti Josipe, tebe je Bog izabrao za hranitelja svom Sinu i za zaručnika prečistoj Majci Njegovoj i postavio te tako glavarom Svetoj Obitelji, pa te je zbog toga Namjesnik Kristov proglasio zaštitnikom Crkve Isusove.
Svim pouzdanjem srca svoga molim te priteci u pomoć čitavoj radničkoj Crkvi! Štiti na poseban način svojom očinskom skrbi Svetog Oca, te sve biskupe i svećenike, koji su sjedinjeni s Petrovom Stolicom!
Brani sve koji se uz sve poteškoće i patnje trude oko spasa duša i učini da se svi narodi ponizno podlože svetoj Crkvi izvan koje nema spasenja. Udostoj se, predobri sveti Josipe, primiti i mene među svoje štićenike.
Posvećujem ti se posve i molim te budi mi ocem, zaštitnikom i vođom na putu k spasenju. Isprosi mi čisto srce i veliku želju za vlastitim posvećenjem. Učini da po tvom primjeru sva moja djela budu upravljena na što veću Božju proslavu i za sjedinjenje s božanskim Srcem Isusovim i bezgrešnim Srcem Marijinim i s tobom, o sveti Josipe.
Moli za me da postanem vrijedan biti dionikom onoga pokoja i blaženstva što si ga ti osjetio na svom smrtnom času. Amen.

Izvor: Crkva na kamenu/https://zupa-domanovici.com/index.php/zupa-domanovici