Proslava sv. Josipa Radnika u hercegovačkim župama

Foto: Lawrence OP/flickr.com

Grljevići

Župa sv. Josipa Radnika u Grljevićima, na 97. obljetnicu postojanja, pripremit će se za proslavu svoga patrona kroz trodnevnicu:

– četvrtak, 28. travnja – sveta Misa u 18 sati, predvodi župnik don Tomislav Majić

– petak, 29. travnja – sveta Misa u 18 sati, predvodi župnik don Tomislav Majić

– subota, 30. travnja – župna ispovijed u 17 sati, sveta Misa u 18 sati, predvodi župnik don Tomislav Majić, tijekom misnoga slavlja bit će blagoslov majki i djece.

Svečana sveta Misa na blagdan sv. Josipa bit će u župnoj crkvi u 11 sati, a predslavit će mr. don Željko Majić, generalni vikar naših biskupija. Tada je predviđena i sveta Pričest za 5 prvopričesnika i sveta Potvrda za 13 krizmanika ove župe.

 

Izbično

Župa Izbično na proslavu svoga zaštitnika sv. Josipa Radnika slavi 99. obljetnicu župe. Priprava za proslavu je trodnevnica:

– četvrtak, 28. travnja – sveta Misa u 18 sati, predvodi župnik fra Robert Kiš

– petak, 29. travnja – sveta Misa u 18 sati, predvodi župnik fra Robert Kiš

– subota, 30. travnja – sveta Misa u 18 sati, predvodi župnik fra Robert Kiš

Na dan proslave sv. Josipa, u nedjelju, 1. svibnja, proslava će započetu u 10, 30 sati svečanom procesijom, a zatim svetom Misom u 11 sati. Misno slavlje će predvoditi fra Ivan Marić iz župe Široki Brijeg.

 

Domanovići

U župi Domanovići, koja pripada Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji, također se svečano slavi patron župe sv. Josip Radnik. Vjernici sa svojim župnikom don Gordanom Božićem, za proslavu pripremit će se kroz trodnevnicu:

– četvrtak, 28. travnja – sveta Misa u 18 sati, predvodi don Slaven Ćorić, poslije svete Mise susret kulturno-umjetničkih društava

– petak, 29. travnja – sveta Misa u 19 sati, predvodi don Slaven Ćorić

– subota, 30. travnja – sveta Misa u 19 sati, predvodi don Slaven Ćorić

Misno slavlje na blagdan sv. Josipa Radnika započet će u 11 sati, a predslavi biskup mons. Ratko Perić koji će tada podijeliti sakrament svete Potvrde za 44 krizmanika ove župe.

 

Izvor: Crkva na kamenu