Proslava sv. Josipa u Vinjanima

Foto: Crkva na kamenu

Župa posuški/hercegovački Vinjani u subotu, 19. ožujka 2022., slavi svoga zaštitnika, svetoga Josipa. Ovogodišnja proslava posebna je jer se ove godine obilježava 50. obljetnica samostalnosti župe, odnosno odvajanja od matice župe Vir. Župljani, ali i ostali vjernici za svetkovinu sv. Josipa pripremaju se velikom devetnicom na čast sv. Josipa. U četvrtak, 10. ožujka, započela je redovita devetnica zaštitniku ove župe. Redovita devetnica započinje svetom Misom i prigodnim pobožnostima u 18 sati u crkvi svetoga Josipa.
Tako je u četvrtak 10. ožujka, prve večeri devetnice svetu Misu predvodio fra Valentin Vukoja, župnik župe Posuški Gradac, drugu večer u petak, 11. ožujka, misno slavlje predvodio je fra Ivan Rozić, župnik iz Bukovice, treću večer u subotu, 12. ožujka, don Ivan Kordić, župnik s Ledinca. Četvrtu večer devetnice, u nedjelju 13. ožujka, don Josip Radoš, župnik župe Raskrižje, petu večer devetnice, u ponedjeljak 14. ožujka, fra Kristijan Stipanović župnik i gvardijan iz Imotskog, šestu večer redovite devetnice, 15. ožujka, don Ante Kutleša iz Prisoja. Sedmu večer, u srijedu 16. ožujka, predslavit će fra Ivica Omazić župnik iz Runovića. Osmu večer devetnice, u četvrtak 17. ožujka, don Ivan Turudić, župnik župe Svetoga Ivana iz Mostara, a devetu posljednju večer i uočnicu svetom Josipu u petak, 18. ožujka, predvodit će don Željko Majić, upravitelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.
Na svetkovinu sv. Josipa svete Mise u župi slavit će se u 7, 11 i 18 sati. Svečano misno slavlje bit će u 11 sati, a svetu Misu predvodit će o. Zvonko Martić, karmelićanin iz samostana sv. Ilije na Buškom jezeru.
Sveti Josip zaštitnik je obitelji, napose očeva. “U ovim teškim vremenima pozivamo vas sve da se priključite molitvama za naše hrvatske obitelji”, poručio je župnik župe svetoga Josipa u Vinjanima don Joko Blažević.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.radioposusje.ba/