Proslava Svih Svetih u Aladinićima

ALADINIĆI – U ovoj Godini milosrđa župna zajednica župe Svih Svetih u Aladinićima za župnu proslavu organizira duhovnu obnovu kroz trodnevnicu, od subote 29. listopada do ponedjeljka 31. listopada. Svaki dan u 17,30 sati započinje molitva krunice, a za to vrijeme je prigoda za svetu ispovijed. Budući da je u Godini milosrđa za patron župe moguće zadobiti potpuni oprost, svi vjernici su pozvani da sve tri večeri iskoriste kako bi se ispovjedili, te ovaj milosni dar Božji iskoristili za napredak u duhovnome rastu. Nakon krunice i litanija odmah slijedi sveta Misa, a ove godine trodnevnicu predvodi don Ivo Šutalo, župnik trebinjski, ujedno i biskupski vikar za Trebinjsku biskupiju.

U subotu, 29. listopada krunicu u 17,30 predmole mladi, a za vrijeme svete Mise pjeva zbor mladih.
U nedjelju, 30. listopada svete Mise su u 8 sati Aladinići i u 9,30 sati Bobanovo. Trodnevnica započinje molitvom krunice u 17,30 sati koju predmole ovogodišnji prvopričesnici. U nedjelju će nas posjetiti klapa Pasika iz Kostanja pokraj Omiša. Oni će u sklopu trodnevnice u nedjelju najprije predvoditi liturgijsko pjevanje za vrijeme svete Mise. Nakon toga će održati prigodni koncert u velikoj dvorani pastoralnog centra bl. Ivana Merza.

U ponedjeljak, 31. listopada krunicu predmole ovogodišnji krizmanici, a nakon svete Mise u isto vrijeme i na istom mjestu don Marko će imati prezentaciju i predavanje o hodočašću u Santiago de Compostelu, na grob sv. Jakova apostola.

Na svetkovinu Svih Svetih, svečana sveta Misa je u 11 sati koju predvodi don Marko Kutleša, župnik župe Presvetoga Trojstva iz Gabele Polja.

Po završetku misnoga slavlja slijede 17. Dubravski susreti folklornih društava i pučko veselje. Dobro došli!