Studentski utorak – Vjera i mladi

U župi sv. Tome Apostola u Mostaru svakoga utorka u 18 sati slavi se sveta Misa za studente, budući da mnogo studenata svakodnevno dolazi na svetu Misu jer se župna crkva nalazi u blizini Studentskoga doma i Sveučilišnoga kampusa. Organizacijski odbor od desetak studenata s raznih fakulteta zajedno sa župnikom don Krešom Puljićem i njegovim suradnicima odlučilo je da se svaki utorak u 18 sati slavi Misa za studente, svakog prvog utorka u mjesecu bude predavanje za studente, a svakog trećeg utorka bude nešto bude nešto od sljedećih sadržaja: grupni rad (radionice), klanjanje, grupno i zborno pjevanje, “okrugli stol” na aktualne teme i probleme koji bi vodili sami studenti, film i prezentacije. Tako je prva Misa za studente održana u utorak, 28. 1. 2014. na blagdan sv. Tome Akvinskoga.
Na blagdan Kraljice Krunice (na osmu obljetnicu osnutka župe sv. Tome Apostola), u nedjelju, 7. 10. 2018., u ovoj župi otvorena je Godina mladih. Jedan od povoda za proglašenje ove pastoralne godine Godinom mladih bio je i dolazak Domagoja Markića u župu, kojega je kao diplomiranog teologa i kandidata za svećeništvo biskup Ratko Perić prije poslao obaviti pastoralni praktikum u našoj župi. Glavna pastoralna nit vodilja ove Godine mladih jesu riječi poticaja koje je sveti Pavao uputio svome učeniku i prijatelju Timoteju: “Raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi” (2 Tim 1,6). Pod ovim geslom ovu pastoralnu Godinu mladih u ovoj župi želi se obilježiti kroza sljedeće dosadašnje i nove sadržaje:
Studentski utorak: svakoga utorka moliti krunicu s mladima i studentima u župnoj crkvi te s njima i za njih slaviti svetu Misu u 18 sati.
Mjesečna predavanja: u tijeku akademske godine, svakoga četvrtog utorka u mjesecu, bit će predavanje za mlade i studente.
Škola za animatore: Svake prve i treće srijede u 20 sati organizira se Škola za animatore u koju se mogu upisati mladi od krizmaničkog uzrasta sve do onih koji su studenti. Oni mladi koji završe animatorsku školu postaju članovi pokreta za mlade koji se zove BIOS.
Važno je napomenuti da ovu Godinu mladih župa sv. Tome organizira uza svesrdnu pomoć i svakovrsnu suradnju HKZ TROPLET.
Ovoga utorka, 11. prosinca 2018., nakon svete Mise, u 18,30 sati, predavanje će održati fra Marin Karačić koji će govoriti na temu “Vjera i mladi”. Pjesmom dolazi do srca mnogih ljudi, a mi ćemo ovoga utorka odvojiti sat vremena te dopustiti fra Marinu da nas i riječju i pjesmom dovede korak bliže Bogu, poručuju organizatori.
Ovo je odlična prilika da se u ovom posebnom vremenu došašća zahvalimo Bogu što je jedan od nas i što nas Njegova ljubav čini velikim. Dobrodošli!