Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini

Foto: http://kristadobrogpastira.com

Uoči treće korizmene nedjelje, a osobito na samu treću nedjelju, odlukom hrvatskih biskupa održava se Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Tijekom tjedna u svim župama diljem Hrvatske zajedno će se moli, te prikupljati milodari za pomoć najugroženijim stanovnicima BiH. Odlukom svojih biskupa akciji se pridružuju i vjernici u Bosni i Hercegovini, čime se očituje zajedništvo u obje naše domovine, ali i zajedništva svih naših sunarodnjaka raseljenih po cijelome svijetu. Akcija se obilježava ove godine po jedanaesti put. Ovogodišnji slogan akcije je “Moliti, raditi, rasti zajedno”.

Središnje euharistijsko slavlje Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini bit će na 3. korizmenu nedjelju, 19. ožujka 2017., u crkvi Krista Dobrog Pastira u Cimu, koja je župna crkva župâ sv. Marka ev. u Cimu i sv. Luke ev. u Ilićima, s početkom u 10 sati. Misno slavlje predvodit će mjesni biskup mons. Ratko Perić, a svoju pastirsku riječ u propovijedi uputit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskoga Caritasa.

U koncelebraciji će sudjelovati i mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa, mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH, mons. Mile Aničić, ravnatelj Caritasa Banje Luka, don Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija, don Ivan Perić, župnik župâ domaćina, te đakon don Marin Krešić.

Svetu Misu svojim pjevanjem uzveličat će udruženi  mješoviti župni zborovi iz župâ Rotimlja, Čapljina, Sv. Marka – Cim i Sv. Luke – Ilići uz pratnju Simfonijskoga orkestra. Povodom ovoga euharistijskog slavlja Misu je komponirao mo. don Dragan Filipović, pod čijom će dirigentskom palicom biti pjevači i orkestar. Misu će izravno prenositi Hrvatska televizija.

Izvor: Crkva na kamenu/http://kristadobrogpastira.com