Tribina za mlade

Biskupijski duhovni pokret mladih “Mi ViDiMo” ovoga četvrtka, 14. ožujka, s početkom u 20 sati, u katedralnoj dvorani u Mostaru organizira tribinu za mlade. Tribinu pod nazivom “Oprost” predvodit će doc. dr. sc. Zorica Maros, profesorica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
U razgovoru s mladima iz duhovnoga pokreta, prof. Maros približit će važnost oprosta iz kršćanske perspektive te odgovoriti na pitanja i nedoumice o situacijama s kojima se mladi gotovo svakodnevno susreću, a koje se tiču oprosta.
Bogatstvu duhovnoga programa će, uz izlaganje gošće predavačice, doprinijeti i izvedbe dramske sekcije pokreta te glazbena pratnja biskupijskog zbora mladih “ViDeMus”.
Ova tribina ima i humanitarni karakter koji se ogleda kroz prodaju knjiga “Tišina” i “Krijesnice” s ciljem prikupljanja sredstava za potrebe misija u Africi. Humanitarna prodaja inicijativa je voditeljice programa tribine, Marije – Zorke Vasilj, koja će kroz sljedećih nekoliko tjedana organizirati niz sličnih akcija u Hercegovini, s ciljem prikupljanja sredstava za djecu Afrike.