Trodnevnica za svetkovinu Duhova u Bobanovu

ALADINIĆI/BOBANOVO – U filijalnoj crkvi u Bobanovu koje pripada župi Svih Svetih u Aladinićima svečano će biti proslavljena svetkovina Duhova 15. svibnja koja je zaštitnik ove crkve. U ovoj Godini milosrđa vjernici će se duhovno pripremiti za taj veliki dan kroz trodnevnicu – duhovnu obnovu. Trodnevnicu će predvoditi don Mladen Šutalo, župnik župe sv. Ivana apostola i evanđelista iz Mostara, koji je ujedno i studentski kapelan u Mostaru.

Svaku večer, od četvrtka 12. svibnja, bit će molitva krunice u 19 sati, litanije Duha Svetoga i prigoda za svetu ispovijed, a nakon toga sveta Misa.

Župnik don Marko Šutalo zajedno s kapelanom don Antom Čarapinom pozvao je sve župljane da iskoriste ovo milosno vrijeme te se duhovno obnove i učvrste svoju vjeru.

U nedjelju, 15. svibnja, na svetkovinu Duhova, sveta Misa u Aladinićima je u 8 sati, a u Bobanovu je pučka sveta Misa u 11 sati, koju će predslaviti don Gordan Božić, župnik iz Domanovića. Sve tri večeri trodnevnice, kao i na Duhove, liturgijsko pjevanje predvoditi će veliki zbor iz Bobanova.

Nakon svete Mise na Duhove, kao i dosadašnjih godina, bit će organiziran prigodan kratki program uz folklorno društvo.

Duše Sveti, obaspi svojim darovima, Božanskom milošću, ovaj narod, ovo mjesto i ovu župu, da budemo odvažni svjedoci vjere i jedinstva u ovome svijetu.

Izvor: Crkva na kamenu