U Splitu javni skup protiv ratifikacije "Istanbulske konvencije"

“Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju”

Foto: narod.hr

Građanska inicijativa “Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju” održat će javni skup ispred crkve Gospe od zdravlja u Splitu u nedjelju, 1. listopada 2017. u 17 sati. Okupljeni na skupu pridružit će se pozivu HBK saborskim zastupnicima da ne ratificiraju “Istanbulsku konvenciju”. Tom će prilikom na skupu govoriti mnogi istaknuti katolički intelektualci.

Hrvatski sabor uskoro će odlučivati o ratifikaciji Konvencije o zaštiti žena od svih oblika nasilja poznatijom kao “Istanbulska konvencija”.

Ratifikacijom te Konvencije ona kao međunarodni dokument postaje dio unutarnjega pravnog poretka te se svi zakoni kao i cijeli odgojno-obrazovni i zdravstveni sustav s njom moraju uskladiti.

Formalno gledano, svrha Konvencije je zaštita žena od svih oblika nasilja, što je nesumnjivo plemenit cilj kojega će poduprijeti svaki razuman čovjek. No, “zaštita ljudskih prava” “Istanbulskom konvencijom” koristi se za promicanje rodne ideologije.

Bit rodne ideologije je tvrdnja da je spol biološki zadan i nepromjenjiv, dok je rod društvena konstrukcija, nestabilna i promjenjiva pa tako svatko prema svojoj volji može birati svoj rod, tako da prema spolu može biti muškarac, a prema rodu žena. Dakle, ženom se ne rađa, nego postaje (kako to tvrdi njezina rodonačelnica Simone de Beauvoir).

Na Svjetskom danu mladih u srpnju 2017. u svom obraćanju Papa Franjo je rekao: “U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi i u nekim zemljama Azije postoje ideološke kolonizacije. A jedna je od njih – kažem to jasno s imenom i prezimenom – rodna ideologija.”

Hrvatski biskupi pozivaju na čvrsto držanje jedine ispravne definicije čovjeka i ljudske naravi, one iz Svetog Pisma i Objave; da prema njoj živimo, a svaku lažnu i čovjeka nedostojnu, odlučno odbacimo.

Narod.hr

Izvor: Crkva na kamenu/Narod.hr