25. obljetnica Dana Kruševa

Foto: http://www.zupa-krusevo.org/

KRUŠEVO – Jubilarna, dvadesetpeta obljetnica Dana Kruševa obilježena je veoma svečano u župi Kruševo kod Mostara 26. listopada 2016. Program je započeo misnim slavljem u 11 sati u župnoj crkvi kojim je predsjedao umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović, a u koncelebraciji su bili don Željko Majić, generalni vikar naših biskupija, don Stanko Smiljanić župnik u župi Sinac, Gospićko-senjska biskupija, don Ivo Miškulin župnik u župi Ličko Lešće, Gospićko-senjska biskupija i župnik Kruševa don Ljubo Planinić. Pjevanje za vrijeme Mise organizirao je Ivan Ćorić sa zborom Prorok Ilija.

Na misnome slavlju sudjelovala su školska djeca, s učiteljima, nastavnicima i upravom škole. Bili su prisutni i četvorica hrvatskih stopostotnih invalida iz Domovinskoga rata: Đuro Glogoški, Marko Radoš, Darko Perić i Danko Bevanda.

Govoreći o dvjema obljetnicama, posveti crkve i Danu Kruševa, biskup Bogović je u propovijedi usporedio dvije žrtve: žrtvu euharistije i žrtvu poginulih branitelja.

Nakon misnoga slavlja slijedilo je polaganje vijenaca kod spomenika. Položeno je više vijenaca u ime više institucija, udruga, ratnih jedinica… Slijedila je zajednička molitva koju je predvodio biskup Mile Bogović. Polaganju vijenaca nazočili su svi uzvanici.

Kulturno-zabavni program slijedio je poslije polaganja vijenaca. Program je predvodila Anita Martinac, književnica i sudionica Obrambenog rata. Domaćin povodom Dana Kruševa bilo je zapovjedništvo Šeste mostarske bojne – Kruševo, a pokrovitelj Dana Kruševa bio je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine. Nakon prigodnoga programa, pozdrava i zahvala uslijedio je domjenak za sve uzvanike.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.zupa-krusevo.org/