50 godina svećeništva i proslava Male Gospe u Vinici

Foto: https://www.tomislavnews.com/

VINICA – Ovogodišnju svetkovinu Male Gospe, 8. rujna 2022., na osobito svečan način proslavila je župna zajednica Rođenja Blažene Djevice Marije u Vinici, koja je godine 1885. postala samostalna župa odvojivši se od župe Roško Polje.
U nizu župnika i upravitelja župe, koji su se izmijenili od njezina osnivanja, prije pet godina u ovu župu stigao je don Jakov Renić, rodom iz obližnjih Rašeljaka. U milosti Božjoj danas je proslavio svoj jubilej, zlatnu Misu, 50 godina svećeničke službe i 5 godina pastoralnoga rada u ovoj župi. Svečano misno slavlje predvodio je biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić uz koncelebraciju don Jakova i još 16 svećenika. Sretni smo što možemo, ovom svečanom prigodom, ovdje u ime svih mještana i župljana, kako onih nastanjenijih u Vinici, tako i svih iseljenih koji navraćaju u svoj zavičaj, zahvaliti don Jakovu na svemu što je tijekom aktivne pastoralne službe u Vinici nesebično činio za sve ljude ovoga kraja, istaknuli su župljani. Želimo mu dobro zdravlje i da još dugo živi u okrilju i milosti Blažene Djevice Marije.
Misi su nazočili i prethodni župnici župe Vinice don Ilija Drmić i don Bariša Čarapina. Svečano misno slavlje uzveličali su članovi župnoga zbora župe Grabovica, pod ravnanjem župnika don Blaža.

 

Izvor: Crkva na kamenu/https://www.tomislavnews.com/