Adventska duhovna obnova za osnovnoškolce

Foto: http://mostar.ssfcr.org/

MOSTAR – Adventska duhovna obnova za djecu 7. i 8. razreda upriličena je 3. prosinca 2016. god. u samostanu školskih sestara franjevaka u Franjevačkoj u Mostaru. Tema duhovne obnove je bila “Instrument u Božjim rukama”. Duhovnu obnovu su animirale s. Danijela Brekalo i s. Anđela Pervan.

Obnova je započela kratkom molitvom, nakon čega je uslijedio duhovni poticaj preko kojeg su djeca na vlastitom primjeru zaključila: “jedino ako budemo violine u Božjim rukama naš život će biti prekrasna melodija koja će svojim milozvučnim notama uljepšavati ovaj svijet i živote drugih ljudi”.
Kroz igru pantomime djeca su se prisjetila tjelesnih i duhovnih djela milosrđa, a potom su pravili božićne čestitke za one zaboravljene u gradu Mostaru.

Kako bi dostojanstveno dočekali blagdan Božića djeca su imala prigodu ispovjediti se i sudjelovati na Euharistijskom slavlju koju je predslavio fra Ante Marić. U prigodnoj homiliji, fra Ante je pozvao djecu da poput sv. Franje Ksaverkog postanu misionari koji će, porukama mira i ljubavi, donijeti Božić u svoje obitelji.

Izvor: Crkva na kamenu/http://mostar.ssfcr.org