Arabelle u Prisoju

PRISOJE – U župi Prisoje, u okviru posjeta i duhovnih susreta časnih sestara Služavki Maloga Isusa, u nedjelju, 19. veljače, župu su posjetile i članice vokalnoga sastava “Arabelle” iz Rame.

“Arabelle” su pjevale na misnome slavlju, a nakon svete Mise održale su kratki koncert u župnoj crkvi. Njihovo lijepo pjevanje i za vrijeme Mise i kasnije na koncertu oduševilo je okupljene vjernike, osobito milo pod Misom su ispjevani “Psalam” i “Aleluja”, koje su pjevale zajedno sa župnim zborom mladih “Ancora”.

Misno slavlje predvodio je prisojački župnik don Ivan Bebek, misna čitanja pročitale su časne sestre, a mnogobrojni puk je pozorno slušao i odgovarao.

Koncert je animiran kroz različite životne i poticajne misli koje je pripremila članica Mara Franjić. Vjernici su s pjevačicama pjevali, a neki su čak i zaplakali. Vrijeme nakon svete Mise proteklo je u druženju i razgovoru uza svečani ručak.

“Arabelle” su vokalna grupa koja okuplja mlade, uglavnom amaterski angažirane djevojke i žene koje imaju izrazit afinitet prema glazbi. Grupa je svoja zajednička okupljanja zabilježila u ožujku 2012. godine. “Arabelle” je izvorna njemačka riječ što znači ponos, čast. Stoga su i uzele ovaj naziv koji je uvijek namijenjen isključivo samo za publiku: “Pjevamo Vama na čast, a nama na ponos.”