Biskup Petar Palić uputio čestitku mons. Uziniću

ZAGREB (IKA)

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske i Hvarske biskupije Petar Palić čestitao je mons. Mati Uziniću na imenovanju novim nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije, istaknuvši da u tom imenovanju čita djelo Duha Božjega i njegovu skrb za riječku Crkvu.

Čestitka u cijelosti glasi:

Dragi Mate, nadbiskupe!

S radošću sam primio vijest da Te je papa Franjo imenovao riječkim nadbiskupom koadjutorom. Upućujem Ti srdačne čestitke u ime svećenika, redovnika i redovnica i vjernika Mostarsko-duvanjske, Trebinjsko-mrkanske i Hvarske biskupije, te u svoje osobno ime.

Kolikogod sam se nadao da ćemo nakon suradnje u Dubrovniku i kasnije u Hvaru sada biti i dobri susjedi, jer ne kaže naš narod uzalud da je bliži susjed bolji od dalekih rođaka, ipak u ovom imenovanju čitam djelo Duha Božjega i njegovu skrb za riječku Crkvu.

Znam da nije lako napustiti sigurnost postojećeg i stati ponovo pred neizvjesnost nadolazećeg, jer sam i sȃm nedavno prošao kroz slično iskustvo, međutim, duboko sam uvjeren da Gospodin uvijek daruje snagu za novi put i obilno izlijeva svoju milost za nove izazove.

Za Tvoje novo poslanje i služenje molim zagovor Blažene Djevice Marije, Majke Crkve, sv. Vlaha i sv. Vida, mučenika, kao i sv. Karla Boromejskog, revnoga biskupa svoga stada, čiji spomendan danas Crkva slavi.

Neka Gospodin Isus, jedini pravi Pastir, obilno izlije svoj blagoslov na svaki Tvoj čin i djelo, na dobro Riječke nadbiskupije i cijele Crkve.

S osjećajima bratske povezanosti i blizine, srdačno Te pozdravljam u Kristu.

✠ Petar Palić

Mostarsko-duvanjski biskup

Apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski i hvarski

Izvor: Crkva na kamenu/IKA