Svetkovina Blagovijesti u Svetoj Obitelji

Foto: http://www.caritas-mostar.ba

MOSTAR – Jučer, 9. travnja 2018., u Rehabilitacijskom centru Sveta Obitelj proslavljena je svetkovina Blagovijesti. Ova svetkovina redovito se slavi 25. ožujka, međutim kako je ove godine 25. ožujka bila nedjelja Muke Gospodnje – Cvjetnica, svetkovina Blagovijesti se pomjerila na jučerašnji dan zbog Velikoga tjedna i Uskrsne osmine. Inače, svetkovina Blagovijesti slavi se kao Dan centra Sveta Obitelj još od 2004. godine.
Svetu Misu predvodio je fra Antonio Šakota, župni vikar iz župe Svetoga Petra i Pavla kojoj Centar Sveta Obitelj teritorijalno pripada. U uvodnim riječima na početku Mise, fra Antonio je govorio o važnosti ovoga blagdana i o događaju koji se prije više od 2000 godina dogodio u malom mjestu Nazaretu. Dvije članice Frame svojim pjevanjem pratile su Misno slavlje, a misna čitanja pročitali su, uz s. Juditu Matić, korisnik Davor Lasić iz Radionice Emanuel, te Slavko Sudar koji je smješten u Stacionarnom odjelu Centra.
Na Misi su sudjelovala djeca iz Edukacijsko-rehabilitacijskoga odjela Svete Obitelji, korisnici iz radionica Nazaret i Emanuel te djelatnici, a uz predvoditelja Misnoga slavlja fra Antonija, Misu je slavio i ravnatelj Caritasa don Ante Komadina.
Za korisnike iz Svete Obitelji, Nazareta i Emanuela sudjelovanje na svetoj Misi uvijek je poseban doživljaj. Tako je bilo i ovaj put. Uz pjesmu i molitvu radosno su proslavili svetkovinu Blagovijesti kao svoj dan zajedništva. Nakon Mise upriličeno je kratko druženje.

 

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.caritas-mostar.ba