Blagoslov obnovljene crkve sv. Jure u Krućevićima

Foto: Crkva na kamenu

KRUĆEVIĆI – Mještani sela Krućevići, koje pripada župi Gradina – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja, okupili su se u subotu na Krućevića Brdu gdje je smješteno groblje i crkva pod zaštitom sv. Jurja. U 16 sati započelo je svečano misno slavlje na kojemu je obavljen blagoslov ove sada obnovljene crkve. Crkva je sagrađena 70-ih godina prošloga stoljeća u vrijeme župnika don Srećka Majića, a njezina obnova započela je prije dvije-tri godine. Za njezinu obnovu zaslužni su ponajviše mještani Krućevića, trenutačno je nastanjeno oko 40-ak obitelji.
Crkvu je blagoslovio i misno slavlje predvodio generalni vikar naših biskupija don Željko Majić uza suslavlje župnika don Đure Bendera, don Ljube Planinića, župnika iz Kruševa i fra Mire Šege, župnika iz Čitluka. Pjevanje je animirao župni zbor pod vodstvom kapelana don Marina Krešića.
Don Željko je u propovijedi naglasio što za nas vjernike znači gradnja i blagoslov novih crkava. One su mjesto okupljanja i slavljenja Boga i znak opstanka i postojanja nas katolika na ovome području. Okupljenima je poručio i poželio da i ova obnovljena crkva bude poradi slave Božje i duhovne koristi vjernika.
Na kraju svete Mise župljanima i njihovim gostima obratio se i župnik don Đuro. Zahvalio je organizatorima i župljanima što su se poduzeli da se crkva sv. Jure u potpunosti obnovi i bude na ponos sela.

Izvor: Crkva na kamenu