Blagost i poniznost srca vrline su kojima trebamo težiti

Foto: http://www.zupa-sipovaca-vojnici.com

ŠIPOVAČA-VOJNIĆI – “Tebe, dakle, Presveto Srce, odabirem za jedini predmet svoje ljubavi, za zaštitnika svoga života, za osiguranje svoga spasenja, za lijek protiv svoje slabosti i nestalnosti, za naknadnika svih pogrešaka svoga života i za svoje sigurno utočište na času smrti.” (Sv. Margareta A.)
U župi Presvetoga Srca Isusova Šipovača-Vojnići za proslavu ove svetkovine vjernici su se pripravili trodnevnicom od 5. do 7. lipnja. Zlatnu krunicu s pobožnostima Presvetomu Srcu Isusovu predmolili su osnovnoškolci i srednjoškolci,  a večernju Misu s propovijedi predslavili su župnik don Jozo Čirko i fra Robert Jolić, župnik Klobuka.
Na samu svetkovinu misno slavlje u 8 predslavio je župnik, a svečanu svetu Misu u 11 sati predslavio je don Robert Ćibarić, župnik župe Sv. Mihajla na Lapadu, u Dubrovniku. U koncelebraciji  su osim župnika bila još šestorica svećenika (fra Robert Jolić, fra Željko Grubišić, fra Stipan Klarić, fra Marko Bitanga, don Dražen Radman, don Mile Miljko), a vjernicima je na raspolaganju za sakrament sv. ispovijedi bio don Tomislav Majić.
“Blagost i poniznost srca vrline su kojima trebamo težiti”, istaknuo je propovjednik i pojasnio da biti ponizan znači priznati istinu o sebi i prihvatiti sebe kao grješnika, a biti blag znači priznavati i prihvatiti istinu o drugome, da je grješan. Zato ne začuđuje Isusov poziv na nasljedovanje u poniznosti i blagosti. Stoga ljubiti, u pravom i istinskom smislu riječi, može i zna samo onaj tko je blag i ponizan. On prihvaća i hrabro nosi svoj životni križ priznajući da ovisi o Božjem milosrđu.
Liturgijska čitanja navijestile su Nevena Džajić iz Vojnića  i Kristina Vukojević iz Šipovače, a u ime cijele župne zajednice molitvu vjernika izrekao je Ante Tolj iz Grede.
Liturgijsko pjevanje za ovu prigodu predvodila je grupa mladih koja je za ovu prigodu došla sa svojim župnikom don Robertom.
Nakon svete Mise župnik je u vjeronaučnoj dvorani priredio ručak za goste, a pridružili su se i ljubuški dekan i humački župnik fra Ljubo Kurtović i don Ivan Đonlić, župnik Oraha i Stilja.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.zupa-sipovaca-vojnici.com