U zdravu tijelu zdrav duh

Blanka Vlašić s mladima u Mostaru

MOSTAR – U katedralnoj dvorani u Mostaru 2. prosinca održana je druga po redu tribina za mlade u organizaciji pokrata Hrvatske katoličke mladeži hercegovačkih biskupija “Mi ViDiMo”. Gošća tribine za mlade bila je jedna od najboljih svjetskih i hrvatskih športašica, Blanka Vlašić, a predavanje je bilo na temu “U zdravu tijelu zdrav duh”. Susret je započeo igrokazom “Isus i deset gubavaca”, a zatim je sve okupljene pozdravio studentski kapelan i povjerenik za mlade don Branimir Bevanda.

“Ozljeda je najbolje što mi se dogodilo u životu”, kazala je Blanka Vlašić okupljenim mladima u katedralnoj dvorani Marije Majke Crkve u Mostaru. Blanka je govorila o športskim uspjesima, ali i vjeri koja je promijenila njezin život i način razmišljanja. “Kada bi me netko pitao da biram između zlatne medalje na Olimpijskim igrama i obraćenja, ne bih razmišljala ni sekunde. Uvijek bih izabrala obraćenje”, naglasila je. S mladima je podijelila i neke od najtežih trenutaka karijere, posebice trenutak kada je morala presjeći i proglasiti kraj karijere. Blanka je istaknula kako joj je šport puno uzeo, ali daleko više dao. Naglasila je kako ne žali jer danas vodi potpuno drukčiji život od onoga koji je zamišljala.

Uz razgovor o vjeri, susret je obilježilo i puno smijeha, pa su tako mladi Blanki uručili tradicionalnu “hercegovačku kesu” sa svim njezinim sastavnicama. Imali su priliku i postaviti pitanja na koje je Blanka rado odgovarala. Bilo je prisutno oko 450 mladih iz svih mostarskih župa i okolice, zajedno sa svojim župnicima a prisutan je bio i biskup mostarsko-duvanjski mons. Petar Palić koji je također uputio prigodnu riječ okupljenima. U programu je osim dramske sekcije sudjelovala i klapa “Concordia” iz Međugorja.

Izvor: Crkva na kamenu