Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvati u BiH

Foto: Crkva na kamenu

MOSTAR – Hrvatska kulturna zajednica Troplet u sklopu ovogodišnjih Tropletovih dana kulture organizirala je 25. listopada “Večer posvećenu bl. Alojziju Stepincu”. Duhovno-kulturni događaj započeo je najprije svetom Misom u 18 sati u mostarskoj katedrali koju je predvodio biskup msgr. Ratko Perić. Propovijed okupljenim vjernicima koji su ispunili katedralu uputio je msgr. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

U katedralnoj dvorani uslijedio je kulturni program – predstavljanje knjige msgr. Juraja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvati u Bosni i Hercegovini. O knjizi je najprije govorio sam autor prikazujući pojedine fotografije, dokumente i podatke na slajdovima.

O knjizi i općenito o kardinalu Stepincu govorio je i biskup Ratko. Kao član Mješovite komisije hrvatskih katoličkih i srpskih pravoslavnih stručnjaka za zajedničko razmatranje lika kardinala Alojzija Stepinca, nadbiskupa zagrebačkog, istaknuo je kako je ova knjiga izvor dokumenata, zapisa i fotografija o Kardinalovoj brizi za Hrvate u BiH.

Izvor: Crkva na kamenu