Adventski sajam

Foto: www.facebook.com/BIOS

MOSTAR – Početak došašća u župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru svečano je obilježen Adventskim sajmom. Na sajmu su bila izložena djela svih župnih zajednica i njihovih vrijednih animatora, djela njihovih: čitača, ministranata, Apostola ljubavi, molitvene zajednice, novinarske zajednice. Uza štandove zajednica našli su se i štandovi odraslih aktivnih zajednica ove župe: BIOS-a, Oaze, Vojske Kristove te Milosrdnoga Samaritanca. Župnik don Mladen Šutalo i župni kapelan don Ivan Marčić sve su lijepo priredili s mladima iz župe.  Grah, roštilj, kuhano vino, čaj, kolačići, anđelčići, pjesma, radost i veselje… sve su to pojmovi koji su obilježili ovaj dan u župi. Osim sajma bila su i dva veoma bitna događaja – predstavljanje čitača i ministranata, dao Bog da u svome služenju doista rastu u zajedništvu i ljubavi.

S pripremama se započelo rano ujutro, kako bi vjernici poslije svih svetih Misa mogli posjetiti izlagače. Kako i dolikuje sajmu, na župnome igralištu mogli su se vidjeti radovi i uživati u pjesmama i predbožićnom raspoloženju. Svojom prisutnošću događaj je uzveličao i mjesni biskup, msgr. Ratko Perić i biskupov tajnik don Marin Skender.

Za ručak prisutnima ponuđen je grah. Don Ivan sa svojim pomagačima, spremio je i podijelio između 300 porcija graha. Kroz cijeli dan animatori su bili na štandovima nudeći svoje radove. Nakon večernje svete Mise župnim dvorištem odjekivale su božićne i zabavne pjesme, smijeh najmlađih, a u zraku ste mogli osjetiti miris roštilja i kuhanoga vina. Naravno, ništa od toga ne bi postojalo da nije ljubavi i zajedništva.

Zahvaljujemo Gospodinu na lijepom vremenu, ljubavi koju nam je podario i što nam je sve ovo omogućio.

Dragi naši posjetioci i župljani, nadamo se da Vam je naš sajam pomogao da barem na kratko vrijeme zaboravite svakodnevne brige i pripremite se za naš nadolazeći blagdan. I samo jedna napomena, imajmo na umu da našeg Isusa treba dočekati ne samo punih stolova, nego i puna i čista srca.

Cilj našeg sajma bio je sve vas pozvati na ljubav, mir i zajedništvo, nadamo se smo to i uspjeli.
Još jednom, hvala Bogu i vama naši župljani.

“Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.”

Mt 5, 16

BIOS, župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista Mostar

Izvor: Crkva na kamenu/www.facebook.com/BIOS