Božje ime je Milosrđe!

Foto: http://mostar.ssfcr.org/

POTOCI – Post, molitva i šutnja. Lokacija nije bitna, no ovaj put se puno mladih skupilo upravo u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelome Polju. S istim ciljem, s istim a opet toliko različitim željama. Naše ‘posebno druženje s Isusom’ koje je trajalo od 2. do 5. lipnja vodila je s. Ljilja Pehar, a tema seminara bila je „Božje ime je milosrđe“.Misna slavlja su predvodili fra Mate Dragićević, don Željko Majić, generalni vikar naših biskupija i don Damjan Raguž. U petak smo sudjelovali u proslavi svetkovine Presvetog Srca Isusova, patrona župe Potoci.

Osobno iskustvo jedne sudionice

Seminar posta, molitve i šutnje na kojem sam sudjelovala drugi put. Dvije duhovne obnove različite kao nebo i zemlja. A opet, tako jedinstvene. Milosrdni Otac i Njegova ljubav. S. Ljilja Pehar, nadahnuta Duhom Svetim, kroz četiri dana vodila nas je svojom ljubavlju i razumijevanjem. Njena iskustva pomogla su nam da spoznamo kako nam Bog očituje svoju ljubav kroz razne životne situacije. Usprkos našim načinima života i životarenja, On uvijek pomno pazi na nas.

Još od mog prvog seminara u glavi mi odzvanja izjava s. Ljilje: „Što gore, to bolje!“ Koliko god teško bilo, i ma kako teške “bitke” se vodile u mome srcu i glavi, ta rečenica me zadržala na seminaru. Dopustila sam Bogu da „odradi“ svoje, da pronađe put do mene, do mog srca i zauvijek u njemu ostane. Njegova ljubav me smirila i pokazala da nema drugog puta do Njegova puta.

Kao i većina ostalih sudionika, odazvala sam se na poziv kako bih pronašla mir. Uz Božju milost to sam i uspjela, i usto pronašla nešto još ljepše. Njegovu ljubav, neizmjernu. Ovaj seminar ću sigurno pamtiti po toj činjenici, po toplini oko srca koju sam osjećala tijekom ova četiri dana. To je tako divan osjećaj: osjećati se voljeno od Njega i pritom znati da je ta ljubav vječna. Nema zablude, sumnje, ničega. On me voli, On me štiti, On je uz mene na svakom mom koraku. Taj osjećaj sigurnosti je poseban. Njegova ruka je uvijek ispred mene, spremna da me uhvati ako posrnem. Pa neka i padnem, nije me strah, znam da ću pasti u Njegovo naručje. Samo Njemu vjerujem.

Izdvojila bih i Njegovo objavljivanje preko drugih sudionika i njihovih svjedočanstava. Svaki put to odlično upotpuni ovu obnovu duha. Zahvalna sam Mu na svima njima. Lijep je osjećaj podijeliti sa strancem svoje strahove i najdublje osjećaje koje prečesto skrivamo u svakodnevnom životu, a opet, tako puno naučimo iz njihovih priča. Želim spomenuti i cjelonoćna klanjanja koja su, bez sumnje, najljepši dio seminara i objave Njegove ljubavi.

Na kraju, svjesna da je sve napisano malo, premalo da bi se opisao osjećaj veličine ovoga seminara, želim zahvaliti svim sudionicima, s. Danijeli koja je podijelila s nama svoje svjedočanstvo i naravno, s. Ljilji koja nas redovito okuplja u oazi mira. Bože, hvala Ti!

 

Izvor: Crkva na kamenu/mostar.ssfcr.org