Budite mudri

Foto: Cnak

CIM – U župi sv. Marka i sv. Luke u Cimu i Ilićima u crkvi posvećenoj Dobrome Pastiru u nedjelju 7. svibnja u 10 sati biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić predvodio je svečano misno slavlje i podijelio sakrament svete potvrde mladima iz ovih dviju župa koji su se aktivno pripremali za ovaj sakrament pod vodstvom župnika don Ivana Perića i đakona iz ove župe don Marina Krešića.

Ova crkva za koju još uvijek možemo reći da miriše svježinom i ljepotom na dan je krizme primila 55 krizmanika, njihove kumove, roditelje, brojnu rodbinu i prijatelje, kao i ostale župljane koji su došli sudjelovati u ovom župnom slavlju. Mnoštvo vjernika ispunilo je slobodan prostor između klupa, kao i sam kor i ispod kora do posljednjega mjesta, te svi pobožno sudjelovali molitvom i pjesmom.

Iz župe sv. Marka u Cimu bilo je 33 krizmanika, sv. Luke u Ilićima 20, te sv. Mateja s Rudnika 2 krizmanika.

Uza župnika don Ivana i biskupa Ratka u koncelebraciji su bili domaći svećenik don Marinko Ivanković, biskupov tajnik don Marin Skender te ovogodišnji đakon don Marin.

Na početku misnoga slavlja između krizmanika istupili su djevojka i mladić, kandidati za krizmu, koji su pozdravili biskupa uime krizmanika ovih župa.

Župni zbor Dobri Pastir, uz pratnju tamburaškoga sastava Evanđelist, a pod ravnanjem orguljašice Silvije Carabet, dao je svoj poseban prilog i skladan ton tomu svečanu danu.

Biskup Ratko u svojoj propovijedi protumačivši Evanđelje toga dana od Sedam darova Duha Svetoga osobito je izdvojio Mudrost. Vođeni mudrošću i razboritošću te poslušnošću prvenstveno svojih roditelja, zatim učitelja, nastavnika, župnika, ne trebaju se bojati budućnosti i uspjeha.

Na kraju svete Mise župnik don Ivan je zahvalio svima koji su pridonijeli organiziranju misnoga slavlja, napose pjevačima i sviračima, čestitao krizmanicima, njihovim kumovima i obiteljima te zaželio blagoslovljeno druženje za obiteljskim stolom gdje je slavlje nastavljeno.

 

Izvor: Crkva na kamenu