Caritas Mostar otvorio vrata novoga staračkog doma

MOSTAR – Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu sa starijom populacijom kroza svoje ustanove “Svetu Obitelj” i “Betaniju”, ali i višedesetljetnu podršku najsiromašnijim članovima naše društvene zajednice kroz Kućnu skrb, Caritas Mostar pripadnicima treće životne dobi ponudio je mogućnost smještaja i pokretnim korisnicima u Domu umirovljenika “Emaus” u Potocima. Prvi korisnici uselili su se u prijepodnevnim satima u ponedjeljak, 5. rujna 2022., a dobrodošlicu im je, uz dežurno osoblje, poželio ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija don Željko Majić.
U mjestu Potoci uz obalu rijeku Neretve, nedaleko od župne crkve, ovaj novootvoreni Caritasov dom raspolaže s 9 apartmana i 3 sobe, ukupnoga kapaciteta 21 ležaja. Drugi prostorni kapaciteti doma su: prostrani park sa šetnicom, atrij, tv dvorana i dnevni boravak, te kapelica.
Uz usluge smještaja i prehrane, dom umirovljenika pokretnim stanarima nudi i druge sadržaje primjerene njihovu zanimanju i dobi, kao što su različite kreativne radionice, društvene igre, fitnes vježbe, duhovne sadržaje i sl. Dom “Emaus” nudi i privremeni smještaj za članove obitelji prilikom posjeta svojim najbližima. Caritas se odlučio na ovaj potez zbog rasta broja starijih osoba .

Izvor: Crkva na kamenu