“Dan zajedništva” u župi sv. Mihovila Arkanđela

Foto: KTA

TOMISLAVGRAD – U četvrtak, 31. ožujka 2016., u župi sv. Mihovila Arkanđela u Duvnu održan je, sada već tradicionalni, tzv. Dan zajedništva. Riječ je o cjelodnevnom druženju svih osnovnoškolskih katehetskih skupina župe (čitačica, ministranata, dječjega zbora…) koje se – u okviru prigodna programa – redovito organizira u uskrsnome tjednu.

Tako je ovogodišnji „Dan zajedništva“ započeo u jutarnjim satima kvizom znanja koji je obuhvaćao tri velike teme: Bibliju, sakramente i teme vezane uz aktualnu jubilarnu Godinu milosrđa. Kvizu je pristupilo jedanaest četveročlanih skupina, a pitanja su rješavali sat vremena.

Stotinjak djece potom je u duvanjskoj bazilici imalo priliku čuti svjedočanstvo obraćenja dvojice mladića koji su odlučili ostaviti put ovisnosti te, uz Božju pomoć i intenzivan trogodišnji program u instituciji „Milosrdni Otac“ u Međugorju, krenuti radikalno drukčije u život. Budući da je papa Franjo tekuću godinu proglasio Godinom milosrđa, ova se tema izvrsno uklopila u „Dan zajedništva“. Svi su sudionici sa zanimanjem pratili svjedočanstvo Nikole i Zvonka, postavljali im pitanja i zahvalili na iskrenosti i neposrednosti kojom progovaraju o bolnim stranicama svoga života koje pogađaju svakoga slušatelja.

Zatim je u dvorani pastoralnoga centra prikazan film „Raj je stvaran“, a poslije filma je organiziran ručak na otvorenome za sve sudionike.

Nakon ručka i kratka odmora svi sudionici su zaigrali „igre bez granica“ koje su trajale do poslijepodnevnih sati. Pred sam kraj susreta župnik fra Velimir Bagavac zahvalio je svojim suradnicima, pastoralnomu osoblju župe sv. Mihovila Arkanđela, na zauzetosti pri organiziranju ovoga Dana i proglasio pobjednike kviza. Prvo mjesto osvojili su ministranti, drugo mjesto čitačice, a treće je mjesto pripalo dječjem zboru iz Tomislavgrada. Nagrađenima je župnik fra Velimir uručio prigodne darove, a onda su nastavljene „igre bez granice“. Osnovnoškolci su u poslijepodnevne sate krenuli svojim kućama noseći uspomenu na još jedan „Dan zajedništva“

Izvor: Crkva na kamenu/KTA