Dragocjeni dar Crkvi u Hrvata

Foto: Crkva na kamenu

BUNA – Na blagdan bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, svečana sveta Misa slavljena je na Buni, gdje je pastoralni centar posvećen kardinalu Stepincu. Misno slavlje u 18 sati prevodio je don Jozo Joko Blažević, župnik Vinjana. Župljani su ispunili klupe a velik broj svećenika u koncelebraciji davao je svečan dojam ovome slavlju. Prije početka svete Mise župnik je ispred kipa bl. Alojzija i pokaznice s moćima našega blaženika izmolio litanije. Moći bl. Alojzija posuđene su za ovu proslavu upravo iz župe Vinjani.
“Kad vam oduzmu sve, ostaju vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu i tada ćete biti najjači”, ovako je govorio Stepinac moleći i sklapajaći ruke zazivajući Onoga od koga je sve što jesmo i sve što imamo. Ovako je govorio blaženik u ovozemnoj patnji svojim vjernicima i hrvatskome puku. Kad mu je bilo najpotrebnije, kad je zločinac neprijatelj zatirao ne samo sve ono što je katoličko nego i sve ono što je Hrvatsko. Ubijajući Boga u čovjeku ubijali su jedan narod računajući da će s time sve dobiti. Ali pobijedio je narod koji je imao ovakva predvodnika, koji je ovako molio i to je uistinu dragocjeni dar Crkvi u Hrvata, poručio je don Joko.
Zborovi koji djeluju u župi pratili su misno slavlje, mladi su čitali čitanja a župni kapelan, koji je ujedno i vojni kapelan, don Tomislav Rajič navijestio je Evanđelje.
Župnik don Slaven Ćorić zahvalio je svima koji su pridonijeli da se ovako svečano i pobožno organizira trodnevnica uoči Stepinčeva i osobito ova sveta Misa. Zahvalio je svim svećenicima u koncelebraciji a napose don Joki, predvoditelju.

Izvor: Crkva na kamenu