Duhovna obnova za djecu

Foto: Župa Drinovci

DRINOVCI – U poslijepodnevnim subotnjim satima, 11. studenoga 2017., u drinovačkim je župnim prostorijama bilo vrlo živo i kreativno. Bilo je to vrijeme duhovne obnove i druženja za 66-ero djece župe sv. Mihovila Arkanđela u Drinovcima. Duhovnu su obnovu, uz fra Velimira Bagavca, organizirale i koordinirale s. Vesna Glavota i s. Branka Perković. Poseban gost bio je pater Paul Karim, redovnik Misijske Družbe Duha Svetoga i župnik Mandaline i Zablaća pored Šibenika, inače podrijetlom iz Sierra Leonea u Africi.

Program je počeo okupljanjem u 15 sati, a tema susreta bila je “Djelo milosrđa stvara krugove na vodi”. Vođeni biblijskim tekstom iz Mt 25,31-46 o Posljednjem sudu, razmišljali smo i izmjenjivali iskustva o tome kako smo upravo mi oni koji odlučuju o vlastitoj vječnosti. Put koji vodi k Bogu put je preko brata čovjeka. Djela ljubavi učinjena onim “najmanjima” u društvu, u našoj neposrednoj blizini, učinjena su samome Isusu koji se s njima poistovjetio.

Prije slavljenja svete Mise koju je predvodio pater Paul uz koncelebraciju fra Velimira, imali smo prigodu pristupiti sakramentu svete ispovijedi. Nakon svečanoga misnog slavlja nastavili smo druženje u dvorani gdje su iskustvo svoga redovničkog poziva s djecom podijelili pater Paul i s. Branka. Bilo je zanimljivo slušati dva tako različita iskustva poziva na posvećeni život. Bog je uistinu kreativan i za svakoga ima poseban i jedinstven put. Budući da je tako počelo, u molitvenom je ozračju i završilo. Lijepo je biti zajedno i dopustiti da se dogodi “susret”. Djela ljubavi nikada ne će biti zaboravljena jer su pokrenula krug koji se širi. Tko zna dokle, tko zna kamo…

S. Branka Perković

 

Izvor: Crkva na kamenu/http://mostar.ssfcr.org/