Duhovna obnova za vojnike iz kapelanija Čapljina i Livno

Foto: http://hydrabrowser.com

U četvrtak, 15. prosinca 2016. u župi sv. Terezije od Djeteta Isusa – Ledinac, pripadnici 4. pješačke brigade Oružanih snaga BiH imali su božićnu duhovnu pripravu, ispovijed i sv. Misu. Župnik don Jozo Ančić srdačno je dočekao vojnike. Predvodio ih je brigadni general Tomo Kolenda i vojni kapelani: fra Mate Logara iz Livna i don Ivan Turudić iz Čapljine.

Susret je započeo kratkim nagovorom i poticajima koje je imao don Ivan, zatim je uslijedila sv. Ispovijed, a ispovijedala su četiri svećenika: don Jozo Ančić, župnik Ledinca, fra Igancije Alerić, župnik susjedne župe Rasno, fra Mate Logara i don Ivan Turudić. Nakon sv. Ispovijedi uslijedila je Sveta misa koju je predvodio fra Mate Logara.

U propovijedi pred stotinjak pripadnika 4. pješačke brigade fra Mate je progovorio o potrebitosti svjedočenja djelima aktualizirajući tako poruku iz evanđelja za našu svakodnevnicu.

Nakon Svete mise vojnici su se pomolili pred bistom generala i heroja nedavnog rata Blage Zadre, koja je postavljena u crkvenom dvorištu. Naime, Blago Zadro je 1944. godine rođen u župi Ledinac. Nakon duhovne obnove uslijedio je zajednički objed, a pri povratku u vojarne Livna i Čapljine čule su se riječi zahvale dragom Bogu te, zbog pokazanoga ljudskog i kršćanskog gostoprimstva, župniku don Jozi Ančiću i njegovim župljanima, koji su kod vojnika stvorili osjećaj prihvaćenosti i pripadnosti.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA