Heroji su iznimno emotivni ljudi, ali ne smiju pokazati slabost

MOSTAR – Tribina za mlade duhovnog pokreta Mi ViDiMo održana je u katedralnoj dvorani u Mostaru u četvrtak, 3. studenoga predavanjem hrvatskoga branitelja Srećka Karića na temu „Heroji ne plaču?“
Srećko Karić svjedočio je pred mladima o teškom životnom putu koji je prošao braneći domovinu. S osamnaest godina bio je spreman dragovoljno krenuti u obranu svoje domovine, na tom putu zadobiti teške duševne i tjelesne rane ali naposljetku uistinu ozdraviti uz snagu vjere i borbenog duha koji se nikada nije predao.
Karić tumači da borba branitelja za svoju domovinu nije prestala završetkom rata nego se nastavlja i danas. Kazao je kako branitelji trebaju iskoristiti sve resurse, kao što su umjetnost, kultura i rad s mladima i tako širiti hrvatske vrijednosti koje su sačuvali u borbama s neprijateljima.
„Heroji su iznimno emotivni ljudi, ali ne smiju pokazati slabost“, kazao je Karić u razgovoru s moderatoricom želeći istaknuti kako su heroji nesumnjivo emotivni, ali jednostavno moraju potisnuti emocije kako bi zadržali autoritet i tako hrabro vodili svoje vojske u pobjede.
Također, ohrabrio je i potaknuo mlade na to da i oni budu branitelji svoga vremena i da svojim djelovanjem doprinesu zajednici i društvu u kojem žive. Na samom kraju istaknuo je da je najveće djelo koje mladi ljudi danas mogu napraviti za branitelje iskreno zahvaliti na svemu što su učinili.
Tribinu za mlade uzveličala je i uvijek prigodna, snažna predstava dramske sekcije pokreta, kao i glazbene izvedbe Tamburaškoga sastava Esminger, komornoga sastava Tamburaškog orkestra Mostar.

Barbara Damjanović

Izvor: Crkva na kamenu