Hodočašće i duhovna obnova ministranata iz župa Trebinjsko-mrkanske biskupije u Travnik

TRAVNIK – Ministranti iz župa Neum, Hrasno, Ravno, Trebinja, Prenj, Čeljevo i Domanovići hodočastili su sluzi Božjem Petru Barbariću i sudjelovali na duhovnoj obnovi za ministrante od 19. do 21. lipnja u Travničkom sjemeništu “Petar Barbarić”.
Na ovo hodočašće i duhovnu obnovu išlo je oko pedeset ministranata iz ovih župa predvođenih župnim upraviteljem župe Domanovići don Tomislavom Rajičem.
Oko sedamdeset ministranata iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine sudjelovalo je na ovoj duhovnoj obnovi. Domaćini su organizirali susret molitve i pobožnosti, pjesme i igre. Ministranti su stekli nova iskustva, nove prijatelje, bili dijelom duhovne obnove, ministrirali su, čitali, pjevali, molili, imali različita sportska natjecanja. Upoznali život i djelo sluge Božjeg Petra Barbarića, kao i život svetog Alojzija Gonzage kojem je posvećena sjemenišna crkva.
Susret je završio euharistijskim slavljem koje je predvodio don Tomislav Rajič, župnik u Domanovićima i vojni kapelan u Vojnom ordinarijatu u BiH, u koncelebraciji s: rektorom sjemeništa don Željkom Marićem, odgojiteljima u istoj odgojno-obrazovnoj ustanovi don Josipom Dedićem i don Josipom Markovićem te glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije i župnikom u Novom Sarajevu don Draženom Kusturom. Na Misi je sudjelovalo 73 ministranta iz sedam župa Vrhbosanske nadbiskupije te iz isto toliko župa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije koji su posluživali kod oltara te su s duhovnikom u sjemeništu, don Jakovom Kajinićem, pjesmom animirali samu liturgiju.
Prekrasno iskustvo koje su doživjeli, podijelili su sa svima kako nakon svete Mise, tako i po povratku kući.
Nadamo se i molimo da će dobri Bog potaknuti i ražariti njihova mlada srca da budu što revniji u služenju kod oltara i da će nekoga od njih pozvati u svoju službu kako u svećeništvo, tako i u redovništvo.
Molimo na tu nakanu da dobri Bog pošalje radnika u žetvu svoju jer kako i sam kaže: “Žetva je velika, radnika malo”.

Izvor: Crkva na kamenu