Hodočasnici iz Drinovaca posjetili Deževice

DRINOVCI/DEŽEVICE – Na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, grupa hodočasnika iz Drinovaca pod vodstvom župnoga vikara fra Velimira Bagavca posjetili su u subotu, 12. svibnja 2018., u prijepodnevnim satima župu i svetište u Deževicama. Razlog posjeta Deževicama je jednodnevna duhovna obnova. Hodočasnike u Deževicama dočekao je domaći župnik don Marin Marić, koji im je izrazio dobrodošlicu te ih srdačno pozdravio.
Nakon pozdravnih riječi župnika don Marina uslijedila je sveta Misa, a zatim su hodočasnici uz pjesmu i molitvu Gospine krunice krenuli u svetište sv. Jakova.
U samom svetištu don Marin je gostima govorio o povijesti i životopisu sv. Jakova koji je boravio u Deževicama, te njegovu ulogu zbog koje je boravio u ovom dijelu Bosne. Nakon župnikovih riječi i predstavljanja vjernicima “nepoznatoga lika sv. Jakova Markijskog”, hodočasnici su imali vremena za pitanja, a potom im je pružena prilika za osobnu molitvu i za sakrament ispovjedi kod duhovnoga pratitelja fra Velimira i župnika don Marina. Poslije osobne i zajedničke molitve vjernici su imali priliku za objed i šetnju kroz prirodu.
Hodočasnici su se nakon razgledavanja župne crkve u Deževicama uputili u samostan Duha Svetoga u Fojnici. Nakon obilaska samostana u Fojnici, hodočasnici su posjetili i samostan sestara klarisa u Brestovskom.