Isplati se biti dobar, ali isplati se i doći na tribinu

MOSTAR – Tribina za mlade pokreta MiViDiMo održana je u katedralnoj dvorani u Mostaru predavanjem profesora Svetog Pisma Staroga Zavjeta don Dubravka Turalije na temu „Pustinja, duhovi šumovi potresi i vike“.
Prof. Turalija govorio je o velikim napastima kojima su vjernici izloženi sve od postanka svijeta. „S grijehom se potrebno boriti iznova i neprestano posebice u trenutcima kušnji i napasti“, kazao je.
Uz pratnju dramske sekcije na slikovit način prikazani su i objašnjeni događaji koji su predstavljali razorne nemire u Bibliji uz pomoć kojih je don Dubravko istaknuo  važnost odupiranja grijehu posebice kroz oprost i stalno vraćanje na pravi put.
Istaknuvši stalnu prisutnost i zavođenje Zloga.
Član vijeća Katoličke mladeži hercegovačkih biskupija i aktivni član dramske sekcije duhovnog pokreta MiViDiMo Ivan Ćorić ističe njihov glavni cilj, a to je jednako vrjednovanje duhovne i tjelesne dimenzije čovjeka.
„Iz tog razloga i organiziramo dva susreta mjesečno, od kojih je jedan rezerviran za tribine na kojima su prisutni gosti predavači i pjevači, dok je drugi susret rezerviran za duhovno-meditativne aktivnosti kao što su slavljenje Euharistije, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i sl“, kazao je Ćorić.
Objasnio je kako su odazivom oduševljeni te da na svakoj tribini mladi ispune katedralnu dvoranu. „Ovim putem želim iskoristiti priliku i pozvati naše mlade koji nas vjerno prate, a smatraju da na bilo koji način mogu i žele doprinijeti radu našeg vijeća primjerice kroz pjevanje, glumu, voditeljstvo, ali i kroz samo druženje, da se obrate na naš Instagram profil @mividimo_, jer uistinu je čast biti dio ovog pokreta koji okuplja mlade cijele naše biskupije“, poručio je Ćorić.
Susret mladih uzveličao je i poznati kantautor fra Marin Karačić izvođenjem glazbenih točaka. Mladi nisu krili oduševljenje što su posebno potvrdili kroz zaključni dio tribine koji je rezerviran za postavljanje pitanja, a provukla se i snažna poruka koju je istaknuo don Dubravko Turalija, a ona glasi „Isplati se biti dobar, ali isplati se i doći na tribinu!“

Barbara Damjanović

Izvor: Crkva na kamenu/https://sumsova.ba/