Jubilarna proslava sv. Ante u Medovićima

Foto: http://www.zupaledinac.com/

MEDOVIĆI (LEDINAC) – I ove godine, iznimno svečano, u Medovićima je obilježen mali jubilej, 10. obljetnica proslave blagdana sv. Ante Padovanskog. Podsjetimo, mala kapelica s križem, pokraj glavnoga puta, u kojoj je na štovanje izložen kip sv. Ante, podignuta je 2006. godine, na temeljima stare.

Večernju svetu Misu u 18 sati, predvodio je i pod njom propovijedao, don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije, u koncelebraciji s fra Ivanom Kvesićem te ledinačkim župnikom don Jozom Ančićem. Na početku misnoga slavlja, župnik je pozdravio sve prisutne, čestitao mještanima ovaj lijepi jubilej te zaželio sretan imendan svima onima koji nose ime Ante.

U svojoj propovijedi, don Željko se osvrnuo na tri važne poruke svetog Ante; duhom molitve jedino je moguće pobijediti duh zloga, te podsjetio kako se ljubav prema Bogu kao vertikala svega ne može istinski ostvariti bez ljubavi koja se ostvaruje kroz horizontalu – ljubav prema siromašnima i potrebitima. Upravo iz takve djelotvorne ljubavi, proizišao je Kruh svetog Ante koji potiče vjernike na poniznost, dobročinstvo i osjećaj za bližnje, a kao poziv za izlazak iz vlastite egocentričnosti, “zone komfora” i sebeljublja.

Na svečanom misnom slavlju okupilo se nekoliko stotina okupljenih vjernika, mještana i njihovih prijatelja, koji su nakon Mise sada već tradicionalno, druženje do kasno u noć, nastavili uz čašicu razgovora i zajednički domjenak.

Ivana Bošnjak

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.zupaledinac.com/