Koncert duhovne glazbe

Foto: Cnak

MOSTAR – U okviru Tropletovih dana kulture 2016., sinoć, 14. studenoga u 19 sati, u kripti župne crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, održan je koncert duhovne glazbe na kojem su sudjelovali vokalno-instrumentalni sastavi i bendovi mladih iz hercegovačkih župa.

Koncert je započeo nakon svete Mise, a velik broj okupljenih pokazatelj je podrške mladima koji na ovaj način pokazuju svoju kreativnost i darovitost na području duhovnoga glazbenog stvaralaštva. Treba ih poticati i ohrabrivati u daljnjem radu, a kroz njega, naravno, razvijati i snažiti ljubav prema Bogu.

U večerašnjem glazbenom programu sudjelovalo je 11 vokalno-instrumentalnih sastava i bendova mladih iz 9 hercegovačkih župa.

Voditeljica Danijela Skoko na početku koncerta pozdravila je domaćine – župu svetih Petra i Pavla i župnika fra Božu Milića i zahvalila im što su i ove godine omogućili prostor za održavanje koncerta. Također pokrovitelju događanja Poliklinici Jurišić i drugim sponzorima.

Bez tehničke podrške ne bi se sve ovo moglo ostvariti, a za što su zaslužni don Gordan Božić i Tiho Šimunović.

– Hvala vama, dragi mladi, što ste se odazvali našem pozivu, vašim župnicima i kapelanima na svesrdnoj pomoći i suradnji. I naravno, hvala dragom Bogu što se večeras možemo lijepo družiti, što nas je tako bogato nadario, a najbolje ćemo mu zahvaliti svojim pjesmama, kazala je voditeljica.

Zatim su nastupili: vokalno-instrumentalni sastav Otkrivenje iz župe sv. Ivana apostola i evanđelista; VIS Sion iz župe sv. Tome, zbor mladih Santos iz župe sv. Petra i Pavla – filijala Rodoč; zbor Angelus iz župe sv. Mateja; VIS Bios iz župe sv. Ivana; zbor mladih Petrus iz župe sv. Petra i Pavla; VIS Lux iz župe sv. Tome; VIS Providenza iz župe sv. Marka i sv. Luke; zbor mladih Mir iz župe Blagaj-Buna; tamburaški sastav Prijatelji iz župe Rotimlja; katolička zajednica Vojska Kristova iz župe sv. Ivana i glazbeno druženje zaokruženo je s još jednom pjevačkom skupinom domaćina – glazbenom sekcijom Frame župe sv. Petra i Pavla.