Križni put za nerođenu djecu

Foto: Viki Zelić

MOSTAR – U nedjelju 28. veljače 2016. s početkom u 14 sati kod prve postaje na Humu ponad Mostara započela je pobožnost Križnoga puta za nerođene. Pozvani su bili svi župljani iz mostarske Katedrale kao i ostali vjernici da svojom molitvom i hodom mole za prestanak ubijanja nevine i nerođene djece. Pobožnost je predvodio don Josip Čule, kapelan katedralne župe.

Moliti za nerođene vrlo je vrijedno i pohvalno. A ukoliko bi moljenje ovoga Križnog puta spasilo život jednog jedinog nerođenog djeteta, molitva bi bila obilno uslišana.

Malom žrtvom i molitvom željelo se izmoliti spas za nerođene, za svu djecu kojoj prijeti smrt pobačajem, te da se donesu zakoni koji će braniti dostojanstvo ljudskoga života.

 

Molitva Mariji za nerođenu djecu

Marijo, Majko živih, zoro novog svijeta, tebi povjeravamo svoj život. Svrni pogled, o Majko, na nebrojeno mnoštvo nerođene djece, kojima nije dopušteno da se rode. Marijo, Majko života, zaštitnice nerođenih, pobjednice svakog zla, želim ti molitvom i žrtvom dati zadovoljštinu za grijeh pobačaja u mojem narodu. Spasi i zaštiti nerođeni život! Oprosti nam jer smo slabi, ne znamo što činimo! Učini da naše riječi i djela uvijek brane život. Tvome prečistom Srcu predajem svako začeto dijete, još nerođeno: sačuvaj mu život, a roditeljima isprosi mir i ljubav prema njemu! Marijo, obrati grešnike, pomozi trudnicama, zaštiti svojim Srcem nevine, koji se ne mogu sami braniti”! Svrni svoj pogled i na bijedne koji se bore s nedaćama života, na muškarce i žene, žrtve bezumnog nasilja, na stare i bolesne, izranjene ravnodušnošću ili lažnom sućuti. Učini da svi koji vjeruju u tvojega Sina spremno i s ljubavlju ljudima našeg vremena šire evanđelje života. Amen.

Izvor: Crkva na kamenu