Mladi iz Hercegovine na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru

Više od 7000 mladih okupilo se na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru u subotu, 17. rujna 2022. Geslo ovogodišnjega susreta, koji se održao ponovno nakon 5 godina pauze, glasilo je “Gore srca”.
Iz hercegovačkih biskupija krenulo je 400 mladih u pratnji svojih duhovnih pomoćnika gorljivih srdaca biti sudionikom ovoga susreta. Prema Bjelovaru krenuli su mladi iz župa: Čapljina, Drinovci, Kočerin, Bijelo Polje, Ružići, Katedrala, Sveti Matej, Neum, Blagaj-Buna, Domanovići, Crnač i Čeljevo.
Pri dolasku u domaćinske župe diljem Bjelovarsko-križevačke biskupije mladi su se okupili i bili dijelom duhovnoga programa u kojem su predstavili župe iz kojih dolaze te su imali priliku upoznati i župe koje su ih ugostile. Zatim je uslijedio molitveni dio programa, okrjepa i putovanje ka centru Bjelovara.
Na trgu ispred katedrale u Bjelovaru mladi su se okupili uz ples i druženje te su imali priliku upoznati i mnoge redovničke zajednice na njihovim štandovima.
Zatim je uslijedila svečana procesija do stadiona na kojem je započela sveta Misa s oko 7 tisuća mladih. Na kraju misnoga slavlja mladima je objavljen i domaćin sljedećeg susreta – Gospićko-senjska biskupija, a zatim je uslijedio prigodni koncert i euharistijsko klanjanje.
Unatoč lošim vremenskim prilikama mladi iz cijele Hrvatske i BiH nisu propustili radosno svjedočiti svoju vjeru kroz molitvu, druženje, pjesmu i zabavu Bogu na slavu!
Mladi su pokazali da su unatoč kiši koja ih je pokušala omesti stvoreni od nečeg puno jačeg zbog čega su spremni biti Bogu i hrvatskom narodu nepokolebljivi oslonac, snaga i svijetla budućnost.

Barbara Damjanović

Izvor: Crkva na kamenu