Nacionalna završnica KMNL-a

SARAJEVO – U nedjelju, 22. svibnja, u Nadbiskupijskome centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je nacionalna završnica za ekipe iz Vrhbosanske nadbiskupije, Trebinjsko-mrkanske biskupije i Mostarsko-duvanjske biskupije. Na turniru su sudjelovali finalisti iz Mostarko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije: Župa sv. Marka i Luke Cim – Ilići i Župa sv. Ilije Proroka – Stolac, te Župa Uznesenja BDM Kreševo iz Vrhbosanske nadbiskupije. Kako je završnica u Splitu otkazana, finalisti iz Vrhbosanske nadbiskupije i finalisti iz Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, odlučili su odigrati završnicu KMNL-a između ove tri biskupije u Sarajevu.
Susret je započeo svetom Misom koju je predslavio vlč. Vladimir Pranjić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije. U prigodnoj propovijedi vlč. Pranjić naglasio je: nogometni turniri trebali bi postati mjesto za novu evangelizaciju, prostor za svjedočenje vlastite vjere i uvjerenja kojega gajimo i njegujemo prema Bogu. Po završetku misnoga slavlja uslijedio je turnir u dvorani Centra za mlade. Ekipe su odigrale tri utakmice, u kojima su igrali svatko protiv svakog. Pobjednik turnira je župa sv. Ilije Proroka – Stolac koja je pobijedila župu Uznesenja BDM Kreševo rezlutatom 6:3, dok je župa Cim/Ilići zauzela treće mjesto.
Darko Raguž iz župe Stolac proglašen je najboljim igračem turnira. Po završetku turnira uslijedilo je proglašenje pobjednika i ručak za sve prisutne.

Izvor: Crkva na kamenu