Najbolji učitelj na svijetu održao tribinu za mlade u Mostaru

MOSTAR – Tribina za mlade duhovnog pokreta “Mi ViDiMo” održana je u katedralnoj dvorani u Mostaru predavanjem Dejana Nemčića na temu “Želiš znati kako promijeniti svijet?”.
Dejan Nemčić je profesor geografije iz Zagreba koji je dva puta zaredom nagrađen titulom najboljeg profesora na svijetu. Mlade iz Mostara oduševio je svojom inspirativnom životnom pričom govoreći o tome kako je zaslužio ovo veliko priznanje, što ga je na tom putu motiviralo te kojim se vrijednostima vodi kroza život.
Tribinu je također uzveličao i nastup zbora mladih Srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara te moderna predstava dramske sekcije “Mi ViDiMo” po uzoru na mit o Platonovoj pećini.
Naposljetku, studentski kapelan don Branimir Bevanda zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali i podržali rad duhovnoga pokreta kroz cijelu akademsku godinu. Istaknuo je kako se mladež Mostarsko-duvanjske biskupije uistinu pokrenula te je sve prisutne pozvao na predstavu “Svi me vole, samo tata ne” koja će se održati utorak, 31. 5., s početkom u 20 sati u katedralnoj dvorani.

Barbara Damjanović