Nedjelja Krista Kralja u župi Ledinac

Foto: www.zupaledinac.com

LEDINAC – Nedjeljom Krista Kralja (Krist, Kralj svega stvorenja i svega stvorenoga) završava jedna liturgijska godina. Tada bismo trebali zahvaliti Bogu na svem milosrđu koje smo primili u protekloj godini, ali zahvaliti mui na svim križevima koje smo strpljivo nosili uz Njegovu pomoć. Također, stalno moramo razmišljati i o onome što dolazi, o vječnosti i vječnome kraljevstvu. Svake nedjelje i molimo: “…i opet će doći u slavi suditi žive i mrtve…”, pa bismo i trebali živjeti u tom iščekivanju. Završetak liturgijske godine želi nas podsjetiti da je Kristovo kraljevstvo jedini cilj našega ovozemaljskog puta. Zato bismo uvijek na umu trebali imati rečenicu iz Novoga Zavjeta: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak.

Nedjelja Krista Kralja, u župnoj zajednici na Ledincu, proslavljena je na svečan način. Župnik don Jozo Ančić je s ministrantima, u svečanoj procesiji, ušao u crkvu, dok je odzvanjala pjesma Kristu Kralju. Također bilo je i svečano primanje novih ministranata u službu. Ova župa bogatija je za pet novih ministranata, a dragi Bog neka im podari sve ono što je potrebno kako bi bili ustrajni u vršenju onoga što su započeli.

Samo Evanđelje donijelo nam je sliku Krista Kralja kojega su Židovi okrunili trnovom krunom i s podsmjehom Mu govorili: Zdravo Kralju židovski. Jadni oni, nisu ni slutili tko je On zapravo, da je on pravi Kralj, i na nebu, i na zemlji. Trebalo je da Krist podnese pregorku muku i smrt na križu kako bi postao Kralj. To neka nam uvijek bude na umu kada mislimo kako nam je teško, kako nema izlaza. Sjetimo se tada našeg Kralja i znajmo kako je On uvijek uz nas, i u dobru, i u zlu i ne će dati da ni jedna Njegova ovca bude izgubljena.

Na kraju svete Mise župnik je zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli u izvršavanju župnih obaveza, a pogotovo ministrantima koji vjerno i ustrajno dolaze na sastanke, služe na svetoj Misi i pomažu župniku kad god to treba.

“Dragi vjernici, iza nas je još jedna liturgijska godina. Sigurno je bilo i dobrih, ali i teških trenutaka. No, unatoč tome, zahvalimo Bogu na svim dobročinstvima i križevima, jer On zna zašto sve radi. Otvorimo svoja srca i radosno krenimo ususret Njegovom dolasku, ususret Božiću. Ispred nas je vrijeme iščekivanja, vrijeme došašća. Nastojmo molitvom i dobrim djelima otvoriti svoja srca malenom Isusu kako bi ga ogrijala naša ljubav u hladnoj štalici”, rekao je don Jozo.

Tekst: Mirela Knezović
Foto: Ivana Palac

 

Izvor: Crkva na kamenu/www.zupaledinac.com