Novi mozaik u župnoj crkvi u Aladinićima

Foto: http://zupa-aladinici.com/

ALADINIĆI – U subotu 20. kolovoza postavljen je novi mozaik u župnoj crkvi Svih Svetih u Aladinićima. “Večeru u Emausu”, skicu i mozaik napravila je akademska slikarica Blaženka Salavarda iz Zagreba. Mozaik je veličine oko 10 m2. Postavljen je u desnoj apsidi pokraj glavnoga oltara, a u njegovu podnožju planirano je napraviti i novo svetohranište. S ovim radom započelo se s unutarnjim uređenjem ove župne crkve. Sada se radi na projektu uređenja kompletne unutrašnjosti crkve. Župnik don Marko Šutalo iskreno zahvaljuje donatorima koji su pomogli u ostvarenju ovako velikog djela i sve ih preporučuje u vaše molitve.
Blaženka Salavarda rođena je 1960. u Knešpolju (BiH). Gimnaziju je završila u Širokom Brijegu. Diplomirala je 1983. dizajn odjeće na VŠTO u Zagrebu (danas TTF). Diplomirala je 1986. i slikarstvo na ALU u Zagrebu, u klasi prof. Đure Sedera. Dugi niz godina bavi se zahtjevnom tehnikom mozaika, a u posljednje vrijeme i vitraja. Njezini radovi, pretežno sakralne tematike, nalaze se u mnogim crkvama i javnim prostorima Hrvatske i BiH. Izradila je 2012., na traženje Biskupske konferencije BiH, mozaik s likom Gospe Kondžilske, sada smješten u Galeriji mozaikâ Bazilike Navještenja u Nazaretu, u Svetoj Zemlji.
Uz brojne skupne izložbe samostalno je izlagala u zagrebačkim galerijama Nova, Idealni Grad i Hrvatsko Slovo, te u Sarajevu, Mostaru, Čapljini… Bavi se i dizajniranjem odjeće, nakita i sl. Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU).

Izvor: Crkva na kamenu/http://zupa-aladinici.com/