Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Foto: Betanija

ČAPLJINA – Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada kao dan poštovanja i brige za starije osobe. Tom prilikom u Čapljini u Betaniji, domu za stare i iznemogle osobe s hospicijem obilježen je ovaj dan kako bi se istaknuo doprinos starijih osoba u društvu i podigla svijesti o problemima i izazovima starenja.

U Pastoralnom centru slavljena je sveta Misa koju je, u koncelebraciji s don Antom Komadinom ravnateljem Caritasa hercegovačkih biskupija, predvodio don Ivan Štironja, studenački župnik. Don Ivan je u prigodnoj homiliji istaknuo poruku nade i podrške starijim osobama i onima koji o njima skrbe.

Nakon misnoga slavlja u dvorištu doma Betanija upriličen je prigodan program u kojem su nastupila djeca dječjeg vrtića Cvitak, s prigodnom recitacijom i izvedbom igrokaza “Djed i repa”, pjevačica Iva Goluža učenica drugog razreda Gimnazije u Metkoviću koja je svojom izvedbom pjesme “Moj dida i ja” oduševila, te djelatnici doma Betanija koji su s nazočnim podijelili nekoliko anegdota iz svakodnevnoga života u Betaniji.

Osim djelatnika i korisnika doma Betanija na obilježavanju Dana starijih bili su i korisnici, njihove obitelji te djelatnici domova za stare iz Domanovića i Ljubuškoga, djeca vrtića iz Gabela Polja i Cvitak iz Čapljine, članovi udruge sv. Vinko Paulski iz Čeljeva, korisnici Betlehema, predstavnici općinske vlasti i mnogi drugi gosti i uzvanici koji su poslije priredbe nastavili  ugodno druženje.