Obiteljski dan

Foto: Davor Vučić

MASNA LUKA – U organizaciji Udruge za podršku obitelji – Kairos iz Mostara, u nedjelju 24. listopada u Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci održan je jednodnevni obiteljski susret. Sudjelovalo je 29 bračnih parova i 63 djece te 10 animatora iz zajednice Totus tuus koji su organizirali program za djecu.
Susret je počeo svetom Misom u 10 sati u crkvi sv. Ilije zajedno s drugim vjernicima koji redovito ili prigodno dolaze na Misu u Masnu Luku. Crkve je bila prepuna. Misu je predvodio fra Josip Vlašić, a koncelebrirao je i pjevanje predvodio fra Petar Krasić. Fra Bože Milić je ispovijedao prije i za vrijeme svete Mise. Potom je uslijedio odvojeni dio programa. S roditeljima je radio fra Josip, a s djecom, koja su se podijelila u grupu odraslijih i manjih, zajednica Totus tuus. Tema o kojoj je govorio fra Josip bila je: “Što je to, zapravo, ljubav i kakva je ona?” Kao temelj njegova govora ali i rada po skupinama bio je Pavlov hvalospjev ljubavi. Prijepodnevni dio programa završio je ručkom nakon kojeg je uslijedio i kratki predah na svježem zraku.
Poslijepodnevni dio programa sastojao se od zajedničke i osobne meditacije ulomka iz Poslanice Efežanima (Ef 5) kojoj je prethodio kratki uvodni nagovor. Potom su roditelji, podijeljeni u manje grupe, pripremili razmatranje tj. molitvu za određenu postaju obiteljskoga Križnog puta kojeg smo onda molili šetajući prostorom oko Kuće molitve.
Cijelo to vrijeme djeca su sa svojim vrijednim animatorima crtali, molili, igrali se, pravili crkve koje smo na kraju blagoslovili te su imali i druge aktivnosti. Na kraju smo se počastili kavom, odličnim planinskim čajem i kolačićima koje su nam, baš kao i odličan ručak, pripremile naše vrijedne kuharice Tereza i Jadra. Bilo je vremena i za zajedničko fotografiranje.
Bogu hvala za lijepo vrijeme i dan pun života i radosti.

 

Izvor: Franjevačka kuća molitve Masna Luka