Održana duhovna obnova za mlade

Foto: http://www.zupacerin.info

ČERIN – Duhovna obnova za mlade “Učvrsti svoje srce i budi jak” održana je na Čerinu 31. ožujka i 1. travnja 2017. Voditelj duhovne obnove je bio fra Bojan Rizvan, zadarski svećenik.

U petak je fra Bojan nakon svete Mise održao predavanje o čovjekovu srcu, a zatim je uslijedilo klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U subotu je program započeo molitvom i čitanjem ulomka iz Biblije u 17 sati, zatim predavanje o kušnjama.

Fra Bojan je mladima odmah na početku rekao da su duhovne obnove zamišljene kako bi se mogli “najesti” da bi imali snage i jakosti u životnim borbama iz kojih trebamo izići kao pobjednici.

Svaki čovjek je doživio kušnju u životu, bio odbačen ili prihvaćen, voljen ili nevoljen… Kušnja je stvar ljubavi, u kušnji pokažemo koga stvarno volimo i na čijoj smo strani. Kušnja nije prepreka ljubavi, nego prilika da pokažemo i osvježimo ljubav, prilika da prekopamo i osvježimo svoje srce. Životne kušnje se događaju u “pustinji” čovjekova života i pokazuju nam u kojem smjeru trebamo ići.

Ne nagli kad kušnja dođe – u kušnji treba biti strpljiv, staviti stvari na svoje mjesto, ne žuriti se i ne dolijevati ulje na vatru.

Prioni uz Boga i ne odmiči se – u tome je snaga. Mi nismo sami po sebi snažni, Bog nam daje snagu. Snaga kršćanskoga života jest u tome da budemo svjesni svojih slabosti i razotkriti ih pred Bogom. Onaj koji je upoznao svoje slabosti jest jak čovjek. Veoma je važno dopustiti Bogu da nas pobijedi u našim slabostima, jer On će nas svojom ljubavlju pobijediti i preobraziti, učiniti hrabrijima i snažnijima. Isus je u svojim kušnjama đavlu pokazao svoje granice, tako trebamo i mi.

Treba Bogu zahvaljivati na svojim slabostima, jer Bog nas zbog grijeha i slabosti neće osuditi, nego preobraziti. Kristov križ je najbolji primjer tomu, u najvećoj slabosti Bog je Isusa proslavio. Bog je jedini temelj i oslonac naše radosti, naša stijena na koju trebamo osloniti srce.

Nakon predavanja mladi su imali priliku za svetu ispovijed, a zatim je uslijedila sveta Misa i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, koje je svojim pjevanjem uzveličali pjevači iz Frame Čerin.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.zupacerin.info