Održana sjednica Vijeća za kler BK BiH

Foto: KTA

SARAJEVO – U utorak, 15. ožujka 2022., u prijepodnevnim satima, u prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, održana je sjednica Vijeća za kler BK BiH pod predsjedanjem biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića, predsjednika Vijeća. Na sastanku su sudjelovali članovi Vijeća: generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, biskupijski kancelar iz Mostara don Stipe Gale, dekan Franjevačke teologije u Sarajevu fra Danimir Pezer te župnik župe Ljubija vlč. Zlatko Matić koji je i upravitelj župe Ravska.
Pošto su zajednički izmolili molitvu za Sinodu, sve je pozdravio biskup Palić te podsjetio na sastav Vijeća i progovorio o budućem djelovanju ovog Vijeća.
U središtu razgovora bile su teme predstojećih svećeničkih susreta na razini Crkve u Bosni i Hercegovini: IX. Međudekanskog susreta u BiH koji će se održati 19. svibnja 2022. u Nadbiskupijskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku s Misnim slavljem u 11 sati u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage, i V. Susreta svećenika u BiH koji će se održati 1. lipnja 2022. u franjevačkoj samostanskoj crkvi na Gorici u Livnu.
Uz konstruktivnu raspravu i osvrt Vijeća na dosadašnje aktivnosti, utvrđen je program za planirane susrete.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA