Opet radosni

Foto: http://www.zupaprisoje.net/

PRISOJE – U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju u subotu, 14. listopada, župnik don Ivan Bebek organizirao je susret djece i mladih iz župe sa sestrama Služavkama Malog Isusa iz Sarajeva i Gromiljaka.

Okupilo se oko 40 djece s kojima su u pojedinačnim skupinama radile kandidatice Ivka, Anela i Marija Ivančić. Govorili su o pozivu i svatko je od njih aktivno sudjelovao. Potom su krenuli u crkvu, gdje su svi zajedno molili krunicu za mlade, bolesne, obitelji i nova duhovna zvanja, te slavili svetu Misu. Potom su obišli župu i posjetili nekoliko obitelji.

Sutradan, u nedjelju, 15. listopada, na svetoj Misi u 9 sati, župnik don Ivan, Antonija Ivančić i Ante Ćurić dobili su iskaznice Prijatelja Malog Isusa. Antonija je ujedno predsjednica PMI Prisoje. Kandidatice su pod obje Mise dale svoje iskustvo, a Anela iznijela svoje svjedočanstvo. Bilo je poticajno i veoma dirljivo. Svojim svjedočanstvom žele svima nama približiti Maloga Isusa. Na ovaj način su potakle vjernike na apostolat molitve za obitelji, djecu i mlade, bolesne i potrebne te nova duhovna zvanja. Hvala sestrama na svemu i na prijemu u Društvo PMI, a mi smo dali obećanja i s pomoću Božjom sprovoditi ih u život. Bogu hvala i slava na ovim susretima i lijepom odazivu župljana djece i mladih. Živio Mali Isus.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.zupaprisoje.net/