Pet bračnih parova proslavilo zlatni pir

Foto: https://www.jabuka.tv/

POLOG – U župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu u nedjelju je pet bračnih parova zajednički proslavilo svoje zlatne jubileje – 50 godina braka. Misu zahvalnicu tim povodom predvodio je biskup mostarsko-duvanjski mons. Petar Palić uz koncelebraciju župnika don Pere Marića, don Marka Kutleše i don Ivana Zovke.
Karlo i Sofija Lasić (rođ. Vrljić), Mate i Marica Markić (rođ. Lasić), Frano i Ivanka Novak (rođ. Ivanković), Ante i Ankica Ramljak (rođ. Kožul) te Tomo i Ivica Zalar (rođ. Novak) svoje su sudbonosno da izrekli davne 1973. i 1974. godine. Današnje slavljenike vjenčali su: Tomislava i Ivicu – don Vinko Brkić, župnik; Karla i Sofiju don Marko Kutleša, kapelan; ostale don Ante Ivančić, kapelan.
Biskup Petar, obraćajući se slavljenicima, ali i cijeloj zajednici, naglasio je važnost ovakvih događaja i primjera koji oni daju pogotovo u današnjem svijetu i okruženju. Uz čestitke i pastirski blagoslov slavljenicima i njihovim obiteljima poželio je da u vjeri i zajedništvu dočekaju i dijamantni jubilej.

 

Izvor: Crkva na kamenu/https://www.jabuka.tv/